Duurzame thuis2016-11-15T11:52:21+01:00

Proeftuinproject: Duurzame Thuis

Door innovatieve renovatietechnieken, alternatieve financieringsmodellen en een intensieve begeleidingszorg op maat van bewoners en eigenaars, krijgen minstens vijf woningen in de Blekerijstraat in Roeselare tegen eind 2017 het label “duurzame (t)huis”. Het ambitieniveau van dit project ligt op straatniveau. Op het vlak van energie gaat het om een 20% vermindering van CO2-uitstoot, inzake veiligheid en gezondheid om het minstens behalen van de wettelijke normen (Vlaamse Wooncode). Bovendien wil de proeftuin 20% besparen op leidingwater.

Binnen de proeftuin gaat het om minstens vijf rijwoningen ouder dan 25 jaar en gelegen in een kwetsbare buurt in het stadscentrum. Het project heeft aandacht voor de private huurmarkt, met een mix van huurders en bewoners-eigenaars.

Publicatie Proeftuin Straat van Morgen: Energierenovatie struikelt over armoede

Het sterk verouderde patrimonium van de Belgische stadscentra smeekt om een energetische make-over. Toch zetten nog al te weinig eigenaars de stap naar renovatie. Met Proeftuin Straat van Morgen onderzocht Stad Roeselare met tal [...]

18-06-2020|Duurzame thuis|

Partners

Contact

Stad Roeselare

E-mail : ablontrock at Roeselare dot be
Tel. : 051/26.22.60

Poster